Napraten?

Na het luisteren van de verhalen van de Spraakmakers zou je misschien ook je verhaal met iemand (vertrouwelijk) willen delen. Dan is het fijn als je met iemand kunt spreken die vergelijkbare dingen heeft meegemaakt thuis, op school of in de hulpverlening.

Hieronder staan de biografieën van drie van onze Spraakmakers: Elwin, Carolina en Rosalia. Zij willen graag een luisterend oor bieden en je ondersteunen vanuit hun eigen ervaring. Naast het bieden van een luisterend oor kunnen de spraakmakers je ook op weg helpen binnen de hulpverlening. Wil je met één van hen in contact komen? Dan kan dat door hen een Facebook Messenger-bericht of een e-mail te sturen.

Daarnaast vind je hieronder de contactgegevens van professionele hulporganisaties.


Elwin Goedgedrag

Ik ben Elwin Goedgedrag, ik ben 28 jaar en woon in Rotterdam. Ik ben 13 jaar lang fysiek en geestelijk mishandeld. Mijn verhaal 'Ik fluister' is hier te beluisteren.

Carolina Brand

Ik ben Carolina Brand, 35 jaar en moeder van twee dochters. Omdat ik in mijn verleden te maken heb gehad met kindermishandeling en seksueel misbruik, ben ik ervaringsdeskundige geworden. Je bent het waard om over je ervaringen te kunnen en mogen praten! Laten samen het taboe doorbreken, want praten en elkaar steunen helpt! Mijn verhaal is hier te beluisteren.

Rosalia Sheocharan

Ik ben Rosalia en ik ben 20 jaar. Ik heb ervaring met verschillende onderwerpen, waaronder jeugdhulp en huiselijk geweld. Ik zet mijn stem in zodat anderen daar iets aan kunnen hebben. Mijn verhaal is hier te beluisteren.

Hulporganisaties

Hieronder vind je de contactgegevens van organisaties waar je ook met vragen terecht kan.

Jeugdteam Zwijndrecht

Het Jeugdteam Zwijndrecht maakt onderdeel uit van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG): dé plek in Zwijndrecht waar ouders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals dagelijks terecht kunnen met allerlei vragen over opgroeien en opvoeden.

Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid

Als je te maken krijgt met geweld in huiselijke kring, kun je daar altijd wat aan doen. Bij Veilig Thuis kun je terecht als je hulp zoekt of je zorgen maakt over anderen. Veilig Thuis is er voor iedereen die zich zorgen maakt over wat er gebeurt in een thuissituatie; kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, slachtoffers, daders, omstanders en professionals.

Kindertelefoon

De Kindertelefoon bestaat uit een team van bijna 500 vrijwilligers. Je kunt met hen over alles praten.

Wil jij ook Spraakmaker worden?

Wij zijn altijd op zoek naar jongeren die willen meepraten over wat onveiligheid voor hen betekent en hoe we volwassenen dit kunnen laten ervaren. Wil jij meepraten, stuur ons een berichtje!

Contact