Spraakmakers Zwijndrecht

Over Spraakmakers

Dé podcast door ervaringsdeskundigen, voor het bespreekbaar maken van kindermishandeling

Spraakmakers: De podcast voor jongeren, voor een betere jeugdzorg.

Er heerst nog steeds een taboe om te praten over onveiligheid of een onveilige jeugd. Door het taboe te doorbreken willen we voorkomen dat jongeren hetzelfde mee gaan maken. Daarvoor is het project Spraakmakers opgezet. "Wij zijn Spraakmakers" is als platform ontstaan in Amsterdam vanuit de missie "Ieder Kind Veilig". Vanuit deze missie wil "Wij zijn Spraakmakers" jongeren die niet gezien of gehoord worden een eerlijke kans geven om hun stem te laten horen. Naar dit voorbeeld is er nu ook in Zwijndrecht een eigen platform ontstaan.

Het doel van Wij zijn Spraakmakers is om moeilijke gebeurtenissen te vertalen naar kracht en van daaruit kindermishandeling bespreekbaar te maken. In de verhalen die gedeeld worden gaat het om herkenning en erkenning. Zo kunnen we meer bewustwording creëren en bijdragen aan een veilige jeugd voor alle opgroeiende kinderen.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van Spraakmakers? De verhalen van de Spraakmakers zijn in de vorm van een podcast te beluisteren op de pagina verhalen.

Wil jij ook Spraakmaker worden?

Wij zijn altijd op zoek naar jongeren die willen meepraten over wat onveiligheid voor hen betekent en hoe we volwassenen dit kunnen laten ervaren. Wil jij meepraten, stuur ons een berichtje!

Contact